Skip to main content
Energie techniek

Warmtepompen

Offerte

Lucht/Water

Water/Water

Lucht/Lucht

lucht/water

Warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp zet warmte uit de buitenlucht om in warm water voor het verwarmen van de woning en voor de keuken en badkamer. De warmtepomp kan ook koelen.

Een lucht/water warmtepomp heeft als voordeel:

  • het kan een volledige huis verwarmen
  • het verbruikt minder energie dan een lucht/lucht warmtepomp
  • het kan een cv-ketel volledig vervangen
water/water

Warmtepomp

Een water/water warmtepomp haalt warmte uit zijn omgeving: uit de bodem, omliggend water of uit speciale zonnepanelen. Water/water warmtepompen verbruiken nog minder energie dan de voorgaande warmtepompen, maar vergen wel een hogere investering en passen vaak bij een wat grotere woning. 

Met PVT zonnepanelen
Met PVT-panelen wordt zowel elektriciteit opgewekt als warmte uitgewisseld.

Met een grondboring 
Via een grondboring onttrekt de warmtepomp warmte uit de aarde. De boring gaat hierbij tot 150 meter in de aarde. Dit systeem past goed bij een grotere woning (vanaf een huidig gasverbruik van 1.500 m³)

Uit het oppervlakte water 
Hierbij onttrekt de warmtepomp warmte uit het oppervlaktewater van een sloot of kanaal vlakbij de woning. Dit water moet stromen en heeft een minimale diepgang van 1,40 meter.

lucht/lucht warmtepomp

Airco's

Een airco biedt een aangename verkoeling in de zomer. ‘s Zomers kan het vaak onaangenaam warm worden in uw woonkamer, slaapkamer of werkkamer.

In de tussen seizoenen kan de airco ook warmte leveren. In de winter blijft de cv-ketel nodig, evenals voor het warm water voor de keuken en badkamer.

Offerte aanvragen